Tijd om zelf aan de slag te gaan met beleggen in Amerikaanse dividendaandelen. Nu denk je misschien: dat lijkt me nog best ingewikkeld. Het tegendeel is waar. Je zult wel wat tijd moeten investeren om deze vorm van beleg­gen in de vingers te krijgen. Maar, met een vooruitzicht van een divi­dendrendement van 8 tot 12 procent per jaar, is dat zeker de moeite waard.

Natuurlijk is enige hulp welkom bij het opbouwen en het onderhoud van je portefeuille, zeker in het begin. Je wilt bijvoorbeeld weten welke fondsen je moet kopen. Daarom bieden we een actuele Voorbeeldportefeuille aan in combinatie met een maandelijkse nieuwsbrief, die door de auteur van het boek ‘Permanent inkomen met Amerikaanse hoogdividend-aandelen’ wordt bijgehouden.

De Voorbeeldportefeuille is opgebouwd uit stabiele fondsen, waarbij het dividend gedurende langere tijd (soms vele jaren) consequent en controleerbaar wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders. Een Voorbeeldportefeuille hoeft tussentijds maar beperkt te worden aangepast (onvoorziene omstandigheden daargelaten). Dit verlaagt de kosten en geeft een goede nachtrust. Alle fondsen in de portefeuille kun je dagelijks kopen en verkopen op de bekende beurzen van Amerika (en eventueel Canada).

Voorbeeldportefeuille
In de Voorbeeldportefeuille vind je circa 40-50 speciaal geselecteerde hoogdividend-aandelen met een uitgebreide toelichting, onderverdeeld in twee secties. Alle fondsen zijn verkrijgbaar via Nederlandse brokers als Lynx en Mexem (niet bij DeGiro, gedeeltelijk bij Saxo).

Conservatieve portefeuille

De Conservatieve portefeuille bestaat uit circa 20 fondsen met een laag risicoprofiel. Een laag risicoprofiel betekent dat de koers van een fonds normaliter niet veel fluctueert, ook niet in mindere tijden. Daarnaast is deze portefeuille ook bedoeld voor beleggers die nog niet zo veel ervaring hebben en voorzichtig willen starten. Je kunt een planning maken voor een spaardoel omdat de koersen gewoonlijk minder fluctueren en het dividend meestal (rots)vast is.

Advanced portefeuille
De Advanced portefeuille bevat circa 20 fondsen, van alle verschillende typen hoogdividend-fondsen. Zowel laag-, midden, – en hoogrisico-fondsen maken er deel van uit. Bij de selectie van fondsen wordt niet alleen gekeken naar het rendement – gemiddeld tussen 8 en 12 procent per jaar, soms meer – maar ook naar het risico, de spreiding over verschillende sectoren, de type fondsen, hoe vaak er wordt uitgekeerd, enzovoort. Van alle fondsen wordt in de uitgebreide versie van de Voorbeeldportefeuille een beschrijving gegeven. Maandelijks wordt deze portefeuille geactualiseerd. Op basis daarvan kun je zelf beoordelen waar je het beste in kunt investeren en welk risico je acceptabel vindt. Je bent je eigen fonds­beheerder geworden met je eigen dividendstrategie. Dat betekent dat je geen beheerkosten betaalt aan een financiële instelling en dat je alle dividenden zelf kunt incasseren.

En ben je avontuurlijk aangelegd, dan kun je je hart ophalen in ons Forum. Daar wisselen ervaren gebruikers de laatste informatie uit over hoogdividend-fondsen en -brokers. Uniek in Nederland en België!

Voor een abonnement kun je kiezen uit een 3-maands-abonnement of het voordelige jaarabonnement.

Neem een abonnement