Dividendstijgingen in de VS

De wereld van beleggen is hectisch, dynamisch, soms ook wat rustiger maar nooit saai. Dat geldt eveneens voor dividend-beleggen in de VS. Hoe gaat het eigenlijk in de VS?

Allereerst hebben we gezien dat de laatste drie beleggingsjaren (2020 t/m 2022) werden gekenmerkt door het woord “rollercoaster”.
Ook hebben we kunnen constateren dat de dividenden van de fondsen in de Voorbeeldportefeuille (VBP) eigenlijk niet in gevaar zijn geweest in de afgelopen jaren, integendeel. Hier en daar namen we kennis van een dividenddaling, maar anderzijds zagen we talloze dividendstijgingen of ontvingen we extra dividenden. Het “regende” immers dividenden.

Dit plaatje laat zien dat er geen eind komt aan het patroon van de dividendstijgingen in de VS, jaar op jaar. In 2022 is er bijna 600 miljard dollar aan dividend betaald. Een ongekend bedrag.
Dividend in de VS is heilig; het beurssentiment heeft er weinig invloed op. Vooralsnog lijkt 2023 ook die kant op te gaan. En, we beleggen in de Amerikaanse economie als geheel. Er zijn talloze signalen dat de Amerikaanse economie het goed blijft doen dit jaar, ondanks de rollercoaster van de afgelopen jaren. Die signalen zijn:

• De VS-economie groeit snel
• De werkeloosheid blijft uiterst laag
• Recessie-angst daalt
• Inflatie daalt
• China is weer “open”
• IRA (Inflation Reduction Act) gaat van start

Toch moeten we een slag om de arm houden. Niemand weet immers of de FED (Amerikaanse Centrale Bank) nog verdere rentestijgingen in petto heeft. Toch lijkt optimisme te zijn teruggekeerd. Daarmee kunnen ook de dividenden dit jaar weer recordhoogtes te bereiken.
Daar gaan we opnieuw van profiteren want…… “make money while you sleep”.