“Sleep well at night” beleggen voor (passief) inkomen met Amerikaanse beleggingsfondsen

De meeste beleggers hebben beleggen voor koerswinst als enige doelstelling. Dat is ons immers altijd voorgehouden. Maar er is ook een alternatief.
Je kunt namelijk ook beleggen/investeren om daar direct inkomen uit te halen i.p.v. te streven naar koerswinst.
Deze mogelijkheid heet dividend-beleggen/sparen en is voor veel beleggers nieuw en onbekend. Het totaalrendement van dividend-beleggen is minstens zo groot als bij beleggen voor koerswinst. Maar het is wel veel stabieler, voorspelbaarder en je slaapt er aanzienlijk beter bij.
Je kunt dat eenvoudig zelf doen doen via gerenommeerde Amerikaanse beleggingsfondsen die te verkrijgen zijn via Nederlandse brokers. Ze zijn speciaal bedoeld voor het verkrijgen van (extra) inkomen, maandelijks of per kwartaal. Dergelijke fondsen bestaan niet in Nederland/Europa.

Inkomen is cruciaal
Tijdens het grootste deel van ons werkzame leven concentreren we ons op ons inkomen. Hoeveel geld betaalt een baan, een uitkering of pensioen. Dat is de reden waarom er zoveel persoonlijke financiële producten zijn ontwikkeld zoals lijfrentes, pensioensparen, banksparen, enz. Daarbij wordt jouw inleg belegd door een financiële instelling. Maar je krijgt er op termijn meestal weinig voor terug, hoewel ze wel erkennen wel dat de meeste consumenten gewoon een voorspelbare inkomstenstroom willen.
We moeten immers allemaal onze rekeningen betalen en willen zonder zorgen voorbereid zijn op onvoorziene (financiële) omstandigheden. Regelmatig inkomen biedt financiële zekerheid en flexibiliteit, niet de (dag)waarde van ons geïnvesteerde vermogen en/of onze aandelenportefeuille.

Toch zien we dat de meeste beleggers bijna voor 100% zijn gefocust op de waarde van hun beleggingen. Gaat de waarde van je portefeuille omhoog of niet, dat is waar je op let toch? Maar je kunt jouw inkomstenstroom ook laten groeien door te focussen op direct inkomen uit jouw investeringen.

Sterker nog, je kunt je doelstelling voor een inkomstenstroom makkelijker bereiken door te beleggen voor dividend i.p.v. te beleggen voor koerswinst (als je dat al lukt).

Meer weten?
Het nieuwe Easy Income Plan van“Beter beleggen dan de bank” is bedoeld voor starters met nog weinig ervaring. Je belegt rustig voor passief inkomen via Amerikaanse beleggingsfondsen op basis van (hoog)dividend. Je let nauwelijks op koersfluctuaties van je portefeuille. Continu maandelijks of kwartaaldividend, dat is wat telt. De meeste Amerikaanse beleggingsfondsen betalen dividend maandelijks of per kwartaal, met een rendement van gemiddeld 8-12% per jaar. Het Easy Income Plan helpt je d.m.v. een actuele voorbeeldportefeuille van 10-12 beleggingsfondsen, waar je uit kunt kiezen. De rendementsdoelstelling van de porteuille is ca. 8% per jaar, conform de afgelopen 10 jaar.

Je kunt het Plan gebruiken om vermogen op te bouwen wat je later kunt gebruiken voor (extra) pensioen, als spaarpot voor (klein)kinderen, enz. In dat geval zul je ontvangen dividend zo veel mogelijk herbeleggen. Daardoor groeit jouw vermogen snel op basis van het “rente op rente” principe, ook wel door Einstein het “achtste wereldwonder” genoemd.

Het is niet moeilijk, wel leuk en jij kunt het ook. Een rustig idee dus voor “sleep well at night” spaarders/beleggers.

Wil je er meer van weten? Lees dit.