Elk jaar meer dividend

Wanneer u belegt met het oog op dividend, dan zijn koersfluctuaties veel minder van belang. Het boek beschrijft hoe u een constante stroom aan dividendinkomsten kunt verwachten wanneer u (gespreid) belegt in o.a. de fondsen, welke in de voorbeeldportefeuille worden genoemd.

Wanneer u het ontvangen dividend opnieuw investeert in dividendaandelen dan gaat de opbouw van uw vermogen relatief  snel d.m.v. “dividend op dividend”.
Natuurlijk kunt u het ontvangen dividend geheel gebruiken voor “leuke dingen”, om rekeningen te betalen of er (deels) van te leven.

Toch adviseer ik ook om ook dan een deel van het dividend te herinvesteren b.v 20%. Hierdoor krijgt u meer aandelen in bezit en ontvangt dus ook meer dividend.
Het doel daarvan is uiteindelijk om elk jaar, of zelfs elk kwartaal, meer dividend te ontvangen dan de periode daarvoor.

Om dit zichtbaar te maken adviseer ik u om uw ontvangen dividenden te volgen via een spreadsheet of anderszins. Zelf doe ik dat ook met als resultaat dat ik elk jaar kan constateren dat het dividend opnieuw is gegroeid. Wat ook helpt is te kiezen voor fondsen die hun dividend steeds verhogen, zoals bijvoorbeeld Omega Healthcare (OHI). Die geven uw dividendinkomsten geleidelijk nog een extra duwtje in de rug. Op deze manier bouwt u aan uw vermogen zonder veel aandacht te schenken aan de koersen.

En verder: de geschiedenis laat zien dat de meeste fondsen die dividend uitkeren, vroeg of laat weer zullen herstellen na een dip. Verkoop dus niet onmiddellijk als er een daling optreedt maar blijf het dividend ontvangen.