Overstappen van Easy Income Plan naar Active Income Plan

Wil je van het EIP overstappen naar het AIP, dan kan dat. Laat dat via het Contactformulier weten aan de Administratie. Je krijgt dan een code toegezonden waarmee het eerste jaar 40 euro korting krijgt op het abonnement van het Active Income Plan. Tot het einde van de looptijd van het EIP kun je dan ook nog het EIP blijven bekijken.

Abonnement einddatum/beëindigen

Op de Account-pagina kun je zien tot wanneer je abonnement loopt. En je kunt je abonnement eventueel cancelen. In dat geval wordt de automatische verlenging stopgezet. Je kunt inloggen tot de vervaldatum. Doe dit minimaal 7 dagen voor het aflopen van de abonnementstermijn.
(Let wel, als je later opnieuw een abonnement afsluit, kun je te maken krijgen met de dan geldende tarieven).

Wat is het belangrijkste verschil tussen het Active Income Plan en het Easy Income Plan?

Bij het Active Income Plan heb je meer keus – zo’n 50 fondsen – uit kansrijke (typen) hoogdividend-fondsen. In totaal omvat de Voorbeeldportefeuille zes verschillende fondstypen.
Het Easy Income plan biedt maar één type fonds, namelijk Closed Ends Funds. De opbrengsten uit dividend liggen gemiddeld iets lager, maar je hoeft je niet echt in achtergronden te verdiepen. Prima voor starters of mensen met weinig tijd. En je kunt later altijd nog doorgroeien naar het Active Income Plan.
Alle fondsen zijn verkrijgbaar bij een aantal Nederlandse brokers. Saxo heeft een deel, Lynx en Mexem hebben ze allemaal (Let op: DeGiro heeft ze vrijwel niet).

Overstappen van kwartaal naar jaarabonnement

Van Kwartaal-abonnement naar Jaarabonnement (Active income plan)
1. Ga naar Account > Abonnement en Cancel het Kwartaalabonnement. Dit wordt dan niet meer automatisch verlengd.
2. Meld je na de vervaldatum aan voor een Jaarabonnement (eerst inloggen).