Hoe begin ik met hoogdividend-beleggen?

In het kort de 10 eerste stappen:

1. Lees de informatie op de homepage van beterbeleggendandebank.nl.
2. Bestel eventueel het boek ‘Permanent inkomen met Amerikaanse hoogdividend-aandelen’ (via de website of bijvoorbeeld bol.com).
3. Open een account bij Lynx , Mexem of Interactieve brokers. Bij Saxo (voorheen Binck) is een deel van de hoogdividend-fondsen niet meer te koop. Bij DeGiro zijn vrijwel geen hoogdividend-fondsen te koop.
Het is in principe alleen een kwestie van wat formulieren, maar kost een aantal dagen.
4. Neem een abonnement ‘Beter beleggen dan de bank’. Je krijgt dan de fondsen te zien die in aanmerking komen voor hoogdividend beleggen, met een toelichting. En toegang tot de al verschenen nieuwsbrieven voor abonnees met nog meer achtergrondinfo.
5. Zoek bij je broker het fonds op, bijvoorbeeld aan de hand van de Fondscode of de naam van het fonds (check dat je de goede hebt want namen van fondsen kunnen op elkaar lijken).
6. Koop vervolgens een bescheiden aantal aandelen (bijvoorbeeld voor €1000-€2000 per fonds).
7. Wacht tot je ziet dat het eerste dividend is bijgeschreven. Sommige fondsen doen dat iedere maand, andere ieder kwartaal.
8. Breid vervolgens in de maanden daarna je aandelenportefeuille heel geleidelijk uit en spreid je investeringen daarbij over verschillende soorten fondsen.
9. Lees regelmatig de rubriek Actueel, die is gekoppeld aan je abonnement.
10. Je kunt het dividend gebruiken om nieuwe hoogdividend aandelen te kopen om zo een kapitaal op te bouwen voor later. Of je kunt het terugboeken naar je eigen bankrekening als extra inkomen.

Hoe kan ik een Zoom-webinar volgen?

Voor het eerst op Zoom?
Vaak werkt het ’t handigst als je bv. de ‘oortjes’ van je smartphone gebruikt tijdens een sessie, ook voor je computer/laptop. Het geluid werkt dan meestal probleemloos.

Klik op de toegestuurde link.
Klik op Agree and Proceed (De eerste keer moet je Zoom installeren.)
Klik op de knop Click Zoom… .exe.
Meld je aan met voor- en achternaam en klik op Join Meeting.
Klik op Join with Computer Audio.
Als je ‘binnen’ bent, kun je via de knop rechtsboven Speaker View / Gallery View eventueel de weergave-opties aanpassen.
Als je tijdens de sessie een vraag wilt stellen, klik je op chat.
Wil nog meer weten over Zoom?
Hier vind je een duidelijke geïllustreerde versie van bovenstaande handleiding:
https://bit.ly/2ySS4ff

Welk rendement is te behalen met hoogdividend-beleggen?

Waar praten we over met hoogdividend-beleggen?
Over beursgenoteerde Amerikaanse fondsen die een hoog dividend uitkeren, per maand of per kwartaal. Veel Amerikanen bouwen daarmee hun pensioen op. Wij kunnen daar ook van profiteren. In de Voorbeeldportefeuille van het AIP zijn ca. 50 van dergelijke fondsen opgenomen. Het EIP-abonnement omvat ca. 12 fondsen.
Je ziet de gedetailleerde gegevens zoals type fondsen, welke sector ze omvatten, bij welke brokers dergelijke fondsen te koop zijn, wat het actuele dividendrendement is, hoe vaak de fondsen dividend uitkeren, enzovoort.

Wat levert het op?
Gemiddeld bedraagt het dividend op dit moment 7-12 procent per jaar voor de AIP portefeuille en ca. 8-9 procent voor de EIP-portefeuille.
Als je €10.000 belegt, levert dat dus zo’n €700 en €1200 per jaar op. Dat geld kun je opnemen, of je kunt het ‘sparen’ en er nieuwe/extra aandelen voor kopen (herinvesteren heet dat). Bij herinvesteren van dividend plus een gemiddelde koerswinst van zeg 5%, word je inleg in principe elke 7-8 jaar verdubbeld op basis van samengestelde interest. Dat is rente op rente/dividend op dividend.

Probleem met de website?

Probleem met inloggen? Laden van een pagina lukt niet? Dan horen we graag van je via het Contactformulier!
Overigens, vaak helpt het dan om de browser te refreshen, bijvoorbeeld met Ctrl-F5.