Financial freedom met Amerikaanse hoogdividendaandelen


25 november 2023 | 10:00 uur – 16:00 uur
Cultureel en vergadercentrum H.F. Witte, Henri Dunant plein 4, 3731 CL De Bilt

Voor de eerste keer wordt in ons land een symposium georganiseerd specifiek over Hoogdividend-beleggen in de VS. En daar is alle aanleiding toe. Sinds we in 2017 met het boek “Permanent Inkomen met Amerikaanse Hoogdividend aandelen” het Inkomensgericht beleggen introduceerden is er veel gebeurd. We kennen inmiddels een groeiend aantal abonnees op onze diensten die laten zien hoe je met beperkte inspanning een goed inkomen kunt halen uit je beleggingen, zonder al te veel risico’s te lopen. En zonder dat je opgebouwd kapitaal verdampt en zelfs toeneemt.

We hebben de boodschap – behalve in het boek – ook verspreid via speciale webinars, workshops, persoonlijke consulten en het netwerk van ambassadors. Het is nu tijd om een keer persoonlijk kennis te maken met onze abonnees en tegelijkertijd nieuwkomers en andere geïnteresseerden in de gelegenheid te stellen meer te weten te komen over “Income-beleggen” via Amerikaans dividend.

Daarom organiseren we op zaterdag 25 november 2023 in Cultuur- & Vergadercentrum H.F. Witte in een informele setting het symposium Financial Freedom met Amerikaanse hoogdividendaandelen (10:00 uur – 16:00 uur).

Daar kun je persoonlijk kennismaken met de auteur Fred Hendriks, de Ambassadors van Beter beleggen dan de bank, andere experts en natuurlijk collega-beleggers. In de diverse lezingen wordt ingegaan op de verschillende aspecten van “beleggen voor inkomen”. En er is alle gelegenheid uw persoonlijke vragen te stellen aan de deskundigen.

Programma

09.30 – 10.00 uur:     Inloop 
10.00 – 12.00 uur:     Plenair programma 
12.00 – 14.00 uur:     Pauze met lunch en kenismaken met Ambassadors
14.00 – 16:00 uur:     Workshops 

HOOGDIVIDEND-BELEGGEN : BELEGGEN VOOR INKOMEN

10:00 uur |  Plenair programma 

De toekomst van hoogdividend-beleggen: ga voor zekerheid
Fred Hendriks
Waarom is hoogdividend-beleggen in de VS nog altijd relatief onbekend, hoewel toch al duizenden beleggers gebruik van de mogelijkheden om 6 tot 12 procent rendement te maken op hun geld. Banken en vermogenbeheerders hebben nog altijd het primaat.

Fred Hendriks is auteur van de bestseller ‘Permanent inkomen met Amerikaanse hoogdividend-aandelen’ waarmee hij hoog-dividendbeleggen in Nederland op de kaart zette.

Eerder financieel onafhankelijk of met pensioen dankzij Passief Inkomen
Josien Verweij

Veel mensen verlangen naar financiële onafhankelijk. Om zo de vrijheid te hebben om te leven zoals zij dat willen. En jij? Leef jij je leukste leven?

Vaak is geld of het zetten van de eerste stap een belemmering. Wat is de weg ernaartoe? Sparen, minder uitgeven, investeren, meer verdienen..? Laat geld niet jouw showstopper zijn!

Het begint met inzicht krijgen in je geldzaken en weten hoeveel geld jij (later) nodig hebt. Dit inzicht geeft rust. Om vervolgens te bepalen wat jouw manier is om vermogen op te bouwen en voor je te laten werken. Wordt hoogdividend-beleggen jouw sleutel is naar (financiële) vrijheid?

Josien Verweij is Gecertificeerd financieel planner en hoogdividend-belegger. Haar passie is inzicht, overzicht en vooruitzicht geven in geldzaken om nu lekker te leven en later lekker te leven.

Vragen staat vrij
Een panel met Ambassadors beantwoordt alle vragen

12:00 – 14:00 uur | LUNCH – Maak kennis met sprekers en Ambassadors

HOOGDIVIDENDBELEGGEN VOOR STARTERS

14:00 uur | Workshops 
Er zijn twee series met workshops, voor starters en voor gevorderden. Maar je kunt altijd tussentijds overstappen.

Lynx+ , de “ins en outs” van een krachtig brokerplatform voor Hoogdividend Beleggen
Justin Blekemolen
Voor nieuwelingen is het even wennen: aandelen kopen via een broker. Maar met een paar praktische aanwijzingen kun je snel op gang komen. Een toelichting van broker Lynx met de nadruk op dividendbeleggen.

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft onder meer columns over actuele onderwerpen op de beurs.

De kracht van hoogdividend-beleggen: fondstypen & compounding
Fred Groen en Peter Bruijgom
Welke fondstypen zijn geschikt voor hoogdividend-beleggen en wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende fondstypen, zowel voor behoudende beleggers als voor de meer ervaren beleggers. Fred Groen weet er alles van.

En hoe bereken je wanneer je financiële doelstelling binnen bereik komt, ofwel het wonder van exponentiële groei. Je vermogen neemt sneller toe dan je denkt, door dividend steeds te herinvesteren. Aan de hand van voorbeelden laat Peter Bruijgom zien hoe je in de toekomst kunt kijken.

Fred Groen (Financieel planner) en Peter Bruijgom zijn zeer ervaren Ambassadors voor Beter beleggen dan de bank, die inmiddels vele beleggers de beginselen van het hoogdividend-beleggen hebben bijgebracht.

Hoogdividend-beleggen vs pensioenbeleggen? De fiscale voor- en nadelen uitgelegd.
Sarah Matton

Kun je nog rekenen op de overheid voor een goed pensioen? Of neem je beter het heft in eigen handen? Pensioensparen wordt door velen steeds maar uitgesteld. Toch is het belangrijk om ook op de lange termijn je financiële zaken goed op orde te hebben. 

Sarah neemt je mee in de drie pijlers van pensioen, de fiscale voor- en nadelen van pensioenbeleggen, en maakt de vergelijking met hoogdividend beleggen. Daarnaast krijg je nog enkele tips over hoe je hoogdividend beleggen kan inzetten om eerder met pensioen te gaan. 

Sarah besefte vijf jaar geleden dat ze niet langer volledig afhankelijk wou zijn van haar loon en begon met beleggen. Ondertussen inspireert ze anderen om hun financiële toekomst in eigen handen te nemen.

HOOGDIVIDENDBELEGGEN VOOR GEVORDERDEN

Hoogdividend-beleggen op turbo stand
David Nieto
Bij hoogdividend-beleggen kan je kiezen voor buy-and-hold c.q. SWAN, maar je kan ook kiezen voor een actievere stijl waarin de omloopsnelheid van het dividend en winstname een boost geven op je inkomsten uit dividend.

David Nieto is een van de meest ervaren hoogdividend-beleggers in ons land. Hij combineert dat met zijn brede beleggerservaring op andere vlakken, om nog meer te halen uit hoogdividend-beleggen.

Welke software is handig om je dividendinkomsten bij te houden?
Frank van Asten en Onno Scheffers

Voor hoogdividend-beleggers is het lastig om goed overzicht te houden over hun gespreide portefeuille, hun dividenduitkeringen en wanneer je nu echt het geld op je bank krijgt. Het gaat ook verder dan je dividendbetalingen. Hoeveel rendement leveren zowel mijn dividenduitkeringen als mijn portfolio op? Wegen de kosten op tegen de opbrengsten? Is mijn portfolio gespreid genoeg?

Je kunt hier op verschillende manieren meer over- en inzicht in krijgen. Via een doe-het-zelf manier, met Excel of Google sheets. Of via bepaalde sites of gerichte softwaretoepassingen. Van gratis tot betaald.

Frank van Asten heeft, in de afgelopen vijf jaar dat hij zich bezighoudt met hoogdividend-beleggen, ervaring opgedaan met verschillende oplossingen om zijn portfolio en dividendinkomsten bij te houden. Ambassador Frank bestudeerde onder meer verschillende sites die beschikbaar zijn, maar ook of je met Google sheets uit de voeten kunt. Hij zal jullie meenemen langs de verschillende oplossingen.

Onno Scheffers en Richard Jaspers ontwikkelden Dividragon. Daarin kun je je transacties importeren, die worden dan langs de dividendhistorie gelegd van duizenden Amerikaanse fondsen. Zo weten we voor welk van die dividendbetalingen je in aanmerking komt, hoeveel dividend je kunt verwachten en hoeveel dividend je reeds ontvangen hebt.

Tien selectiecriteria om hoogdividend-fondsen te selecteren
Fred Hendriks
Een van de meest gestelde vragen: hoe selecteer je geschikte fondsen om te gaan hoogdividend-beleggen? Aan de ene kant wil je (eventueel op termijn) een hoog dividendpercentage, aan de andere kant wil je graag zekerheid over de toekomst van zo’n fonds. De 10 belangrijkste criteria om zo’n fonds aan te toetsen als je zelf aan de slag wilt gaan.

Fred Hendriks is verantwoordelijk voor de samenstelling van de Voorbeeldportefeuille van Beter beleggen dan de bank. Hoe kiest hij fondsen? En kun je met die wetenschap ook zelf aan de slag om fondsen te selecteren?


Deze pagina kan nog enigszins worden aangepast de komende tijd. Maar je kunt je nu al inschrijven. Je kunt kosteloos annuleren tot 1 november 2023.
De toegangsprijs is €95,-. Abonnees betalen – na te zijn ingelogd – €75,-. Dat is inclusief lunch!