Flash – 18 februari 2022

Betreft: naamsverandering: American Finance Trust

American Finance Trust (AFIN) is een REIT en maakt al geruime tijd deel uit van de voorbeeldportefeuille. Het betreft het preferente aandeel “American Finance Trust 7.50% PFD (AFINP)”.
Recent heeft American Finance Trust haar naam veranderd in “The Necessity Retail REIT” (RTL).  De ticker/code van het preferente aandeel (AFINP) is veranderd in RTLPP.
Een en ander houdt verband met de grote overname door AFIN van ca 80 winkelcentra. Het betreft allemaal winkelcentra die bedoeld zijn voor de “dagelijkse consument”. Het zijn dus geen zogenaamde Malls, de meestal overdekte mega-shoppingcenters. Dit lijkt een goede zet. Voor de overname wordt ca 1,3 miljard dollar betaald. Na voltooiing van de transactie zal het bedrijf, als  detailhandel-REIT, meer dan 1.000 eigendommen bezitten.

De complete fondsomschrijving:
The Necessity Retail REIT 7.50% PFD A
The Necessity Retail REIT (RTL) is een gerenommeerde Real Estate Investment Trust (REIT). Voorheen heette het bedrijf “American Finance Trust”. Het bedrijf richt op het verwerven van commercieel vastgoed. De bezittingen omvatten voornamelijk vrijstaande panden met zeer kredietwaardige huurders voornamelijk in de lifestyle business. In februari 2022 heeft RTL een grote overname gedaan van ca 80 winkelcentra. Het betreft allemaal winkelcentra die bedoeld zijn voor de “dagelijkse consument”. Het zijn dus geen zogenaamde Malls, de meestal overdekte mega-shoppingcenters. Het preferente aandeel van RTL is RTLPP. Deze pref is op de markt sinds de zomer van 2019 en heeft alle kenmerken van een “rustige” pref zoals “terughaalbaar van de beurs” na maart 2024 (first call date), eeuwigdurend en cumulatief, d.w.z. dividend moet altijd worden betaald, ook na een eventuele pauze. Het vaste dividend bedraagt 1.88 $/jaar.