America’s High-Dividend Stocks, the Best Place to be

Een van de mooie aspecten van investeren in hoogdividend-fondsen is het verkrijgen van permanent inkomen, ongeacht wat de markten doen.

De laatste tijd zijn de aandelenmarkten aan het aarzelen. Gaan we naar beneden, komt er een correctie of erger; of gaan de beurzen verder omhoog de komende tijd? Wie het weet mag het zeggen. Je weet inmiddels van mij dat ik door de jaren heen geleerd heb om me niet of nauwelijks te laten beïnvloeden door verwachtingen, analyses en beursgoeroes. Ze blijken in de praktijk meestal tegenstrijdig en dus onbetrouwbaar. Toch wordt het marktsentiment erdoor beïnvloed, soms op overdreven wijze. Beleggers zijn immers ook mensen. Ik heb ondervonden, in al die jaren als (dividend)belegger, dat andere factoren soms een betere graadmeter zijn om de toekomst te voorspellen, voor zover dat kan. En dit alles op basis van (bijna) “zekerheden”.

“Zeker” is dat:

  • bedrijven die dividend betalen meestal gezond zijn. Dit resulteert in de “zekerheid” van dividend meestal jarenlang.
  • de meeste fondsen in de Voorbeeldportefeuille al meer dan 10 of 20 jaar een constant hoog dividend betalen van 8-10%, vrijwel belasting vrij. En dit alles zonder kosten van tussenpartijen. Dividend-sparen voor een aanvullend inkomen is daardoor niet moeilijk.
  • Nederlandse/Belgische financiële instellingen je hierover niet snel zullen informeren; het is immers niet in hun belang wanneer jij zelf gaat beleggen.
  • alleen al in de VS dit jaar tussen 750 en 800 miljard dollar aan dividend wordt uitgekeerd, een absoluut record!
  • dividend en herbeleggen van dividend op termijn verreweg het meeste bijdraagt aan het resultaat van jouw beleggingen. Koerswinst is meestal van ondergeschikt belang.

Het blijft ons ondertussen sterk verbazen hoe weinigen in Nederland en België de methodiek van Hoogdividend-beleggen kennen. Wil jij eens een ander verhaal horen dat niet over koerswinst gaat, maar over “beleggen voor (extra) inkomen”, kom dan eens vrijblijvend langs op een van onze bijeenkomsten. Of je ervaren bent of niet maakt niet uit. Het is ook iets voor jou.