Hoe was 2021 en hoe wordt 2022

Het jaar 2021 zit er op en het was weer een bijzonder jaar, ook v.w.b. “investeren voor inkomen”. Het begint er nu echt op te lijken dat inkomensgericht beleggen een eye-opener is voor velen.

2021 was een prima jaar voor beleggers in het algemeen, voor sommigen zelfs een absoluut top jaar. Dat geldt zeker ook voor (hoog)dividendbeleggers. De dividendstroom van de fondsen in onze voorbeeldportefeuille bleef onverminderd hoog en constant. Veel dividenden zijn zelfs verhoogd. Dat geeft een veilig gevoel ook voor 2022; dat is mede nodig om inflatie voor te blijven. Zoals je weet kun je namelijk als belegger ook op een andere manier gaan denken over beleggen, dan alleen maar te focussen op koerswinst.

Het alternatief is immers om te beleggen/investeren voor direct (passief) inkomen uit je investeringen en niet primair te streven naar koerswinst.

Daarmee kun je minstens dezelfde resultaten boeken maar het is wel veel rustiger en je slaapt er goed bij. En…je kunt inflatie de baas worden en dat lijkt steeds meer noodzakelijk. Het jaar 2021 heeft veel van onze abonnees zowel koerswinst als dividend opgeleverd. Dat zal niet elk jaar zo zijn v.w.b. koerswinst. We zien recent dat koersen al wat dalen, geheel volgens verwachting. Maar de continuïteit van dividend is blijvend; dat hebben we wel gezien in 2020 en 2021. En daar doen we het voor.

Beter beleggen dan de bank

Beter beleggen dan de bank heeft dit jaar opnieuw een forse groei doorgemaakt. Het aantal beleggers, dat onze methodiek ontdekt, blijft gestaag groeien. Wel merken wij dat veel (nieuwe)relaties in eerste instantie enigszins moeten omschakelen in hun denkwijze, waarbij “richten op dividend” op eerste plaats komt t.o.v. je richten op koerswinst. Dat is logisch omdat “Income -Investing” echt anders is. Maar we zien ook dat velen er inmiddels aan gewend zijn geraakt en zich steeds verder in de materie verdiepen door het lezen alle informatie op de website en het volgen van webinars.

Wij zijn voornemens om deze lijn zo veel mogelijk door te zetten in 2022.

Wanneer je jouw kennis van HD-beleggen verder wilt vergroten dan kan in ruime mate, ook in 2022!