Beginnen met hoogdividend beleggen in 10 stappen

Steeds meer mensen overwegen te gaan beleggen nu de spaarrente nagenoeg nul bedraagt. Maar als je voor het eerst gaat beleggen, is het de vraag hoe en waar je moet beginnen. Je kunt naar je bank stappen en je geld steken in een fonds van die bank. Maar het resultaat zal je niet meevallen, want de bank wil op jouw beleggingsaspiraties meeliften en brengt aanzienlijke kosten in rekening. Je kunt ook zelf aandelen kopen op de beurs, maar welke dan? 
Maar je kunt ook gaan voor hoogdividend beleggen. Minder stressvol, een rendement van 8-12 procent, en eenvoudig te leren. Hoe je begint? In het kort de 10 eerste stappen:

1. Lees alle informatie op de homepage van beterbeleggendandebank.nl en bekijk eventueel de video (zie link onderaan homepage).
2. Bestel het boek ‘Beter beleggen dan de bank’ (via de website of bijvoorbeeld bol.com) en trek er een avondje voor uit om het door te lezen. Meld je eventueel aan voor een gratis infoavond (zie Agenda op de website).
3. Open een account bij Lynx of Mexem. Dat is in principe alleen een kwestie van wat formulieren invullen. Het openen van een account vraagt enkele dagen.
4. Neem een abonnement op de Voorbeeldportefeuille van ‘Beter beleggen dan de bank’. Je krijgt dan ruim 40 fondsen te zien die in aanmerking komen voor hoogdividend beleggen, met een toelichting. En toegang tot de al verschenen nieuwsbrieven voor abonnees met nog meer achtergrondinfo. Kies bijvoorbeeld twee fondsen uit het ‘Conservative’ deel van de portefeuille. 
5. Zoek bij je broker het fonds op, bijvoorbeeld aan de hand van de Fondscode of de naam van het fonds (check dat je de goede hebt want namen van fondsen kunnen op elkaar lijken).
6. Koop vervolgens een bescheiden aantal aandelen (bijvoorbeeld voor €1000-€2000 per fonds).
7. Wacht tot je ziet dat het eerste dividend is bijgeschreven. Sommige fondsen doen dat iedere maand, andere ieder kwartaal. 
8. Breid vervolgens in de maanden daarna je aandelenportefeuille heel geleidelijk uit en spreid je investeringen daarbij over verschillende soorten fondsen. 
9. Lees maandelijks de speciale nieuwsbrief die is gekoppeld aan je abonnement.
10. Je kunt het dividend gebruiken om nieuwe hoogdividend aandelen te kopen om zo een kapitaal op te bouwen voor later. Of je kunt het terugboeken naar je eigen bankrekening als extra inkomen.