Huisbaas zonder zorgen?

Real Estate investment Trusts (REIT’s) klaar voor 2018

Wanneer u in onroerend goed investeert, afgezien van uw eigen woning,
kunt u veelal genieten van huuropbrengsten en misschien waardestijging.
Als eigenaar krijgt u daarbij ook de zorgen. Is/blijft uw huurder credit-waardig, houdt uw pand zijn waarde, zijn of komen er (verborgen) gebreken?
En what about de onderhoudskosten; allemaal onzekerheden voor u als huisbaas.

Wilt u dat allemaal wel?

Wanneer u deze zorgen niet wilt, adviseer ik u eens te kijken naar Amerikaanse Real Estate Investment Trusts (REIT’s). U kunt hiermee een vergelijkbare stabiele inkomensstroom (dividend) verkrijgen zonder alle kopzorgen.

Zoals u wellicht weet bestaan er vele specialistische REIT’s met investeringen in bijvoorbeeld winkelcentra, datacenters, gezondheids-, en (senior) housing faciliteiten en telecom-infrastructuur.

Amerikaanse analisten zijn het erover eens dat REIT’s in 2018 eveneens in koers kunnen stijgen. De reden: Trump en zijn nieuwe belastingplan. Hierdoor gaan Amerikanen aanzienlijk minder belasting betalen over hun (REIT) dividendinkomsten.

Vergeet daarbij niet dat REIT’s in de VS geen winstbelasting hoeven te betalen; ze zijn dan wel verplicht om 90% van hun winst uitkeren in de vorm van dividend!

Vandaar ook de hoge dividenden tot wel 12%, die voor ons slechts met 15% bronbelasting worden belast. Bovendien zijn REIT’s op dit moment betrekkelijk goedkoop door de angst voor een verdere rentestijging. In het verleden is echter altijd gebleken dat een rentestijging juist goed is voor REIT’s, omdat de economie aantrekt, er meer vraag ontstaat naar onroerend goed en de opbrengsten stijgen.

De voorbeeldportefeuille bevat talloze REIT’s; fondsen die u gewoon kunt kopen op de beurs. Abonnees op onze maandelijkse nieuwsbrief en voorbeeld-portefeuille doen er al hun voordeel mee. U ook binnenkort?