De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is of je wilt beleggen om rijk te worden. Of om er nu of later een vast inkomen uit te halen.

Als je gaat voor de eerste optie, dan ga je dus handelen in aandelen. Dat betekent veelvuldig kopen en verkopen om zo koerswinst te behalen.

Als je gaat voor een vast inkomen, dan ga investeren. Je zet geld weg voor de langere termijn. Je koopt aandelen om lang in bezit te houden en te profiteren van de dividendinkomsten.

De focus bij banken, financiële adviseurs en de financiële pers ligt vooral bij het handelen. Mediaberichten gaan ook hoofdzakelijk over prijzen van populaire aandelen en de beurskoersen: Google, ASML, Tesla, AEX, S&P 500, enzovoort. Het gevolg is dat beursindexen en koersontwikkelingen de belangrijkste factoren worden bij het beheer van je portefeuille. Alles draait om koersontwikkeling; om de waan van de dag. Dividend wordt nauwelijks genoemd.

Waarom is beleggen voor inkomen anders? Met deze aanpak haal direct permanent (maandelijks) inkomen uit je beleggingsportefeuille. Je investeert in bedrijven en fondsen die al jaren op regelmatige basis maandelijks of per kwartaal hoge dividenden uitkeren aan de aandeelhouders. Dus niet meer sturen op koersen, wel op dividendinkomsten.

De waarde van je aandelenportefeuille zal mee schommelen met beursbewegingen. Maar daar hoef je niet meer elke dag op te letten. Het dividend blijft nagenoeg constant.

In Amerika is ‘beleggen voor inkomen’ gemeengoed. Daar kent men een echte dividendcultuur en kun je fondsen kopen die 6-12% per jaar aan dividendrendement opleveren. Bovendien: je doet het helemaal zelf, zonder hoge bankkosten. En je kunt op elk moment bij je geld, mocht dat nodig zijn.

Beter beleggen dan de bank heeft hoog dividend beleggen bij een grote groep (potentiële) beleggers in Nederland geïntroduceerd. Door door een Voorbeeldportefeuille op te stellen en bij te houden en door de nodige achtergrondinformatie te verschaffen middels het boek, webinars en nieuwsbrieven.

Je bepaalt zelf hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Een paar uurtjes in de maand is al genoeg en wil je er verder induiken dan biedt Beter beleggen dan de bank alle mogelijkheden.

Als dat je aanspreekt, is hoog dividend beleggen iets voor jou!