Je gasrekening betalen van je spaargeld, zonder in te teren

Niemand komt er onderuit. Vroeger of later zal je energierekening omhoog gaan. Je kunt je huis nog wat extra isoleren, een warmtepomp bestellen en de thermostaat een of twee graden lager zetten, maar zeker op korte termijn red je het daar waarschijnlijk niet mee.

Als je voldoende inkomsten hebt, kun je die extra kosten wellicht dragen. En ook als je over wat spaargeld beschikt, kun je even vooruit.

Maar je spaargeld holt dan wel snel achteruit. Want behalve het geld dat naar de energiemaatschappij gaat, heb je ook te maken met een rente van nul procent. Die zal inmiddels wel wat gaan opgelopen, maar blijft nog mijlenver achter bij de inflatie.

Wat doen? Je zou kunnen denken om een deel van je spaargeld in te zetten voor hoogdividend-beleggen, dat gemiddeld zo`n 8 tot 10% rendement oplevert.

Stel je betaalde tot nu toe €245,- aan de energiemaatschappij per maand. En bij de hernieuwing van je contract is dat opgelopen tot €600. Dat is dus €4200,- per jaar meer.
En stel je hebt geld op de spaarrekening staat, waarvan je bijvoorbeeld €30.000-€40.000 kunt gaan beleggen. Als je voor dat bedrag Amerikaanse hoogdividend-aandelen aanschaft, ontvang je €2400-€4000. Dat compenseert de extra lasten al heel behoorlijk. (Belastingen even buiten beschouwing gelaten).

Wat zijn de risico`s?

Het gaat om beleggen en daarbij loop je risico.
1. Als de beurs daalt, dalen ook de hoogdividend-aandelen. Dan daalt je vermogen.
2. Je belegt in Amerikaanse aandelen in dollars. Als de euro/dollarkoers wijzigt kan dat in je nadeel uitpakken.
3. Bedrijven kunnen omvallen, dan ben je je inleg kwijt.

Over punt 1. Als je ‘gewone’ aandelen aanschaft en de beurs daalt, zie je je vermogen dalen zonder dat er iets tegenover staat. Bij hoogdividend-aandelen loopt ook in mindere tijden het dividend veelal gewoon door. En de geschiedenis leert dat beurzen zich vroeger of later altijd herstellen. Maar ondertussen kun je wel de gasrekening betalen.

Over punt 2. Klopt. Dit kan in je voordeel of in je nadeel werken. Vandaar dat we altijd adviseren om gespreid in de tijd te beleggen, zeker als het gaat om grotere bedragen. Dus als je die tijd hebt, neem die dan.

Over punt 3. Klopt. Dat geldt voor alle soorten beleggingen. Wijzelf gaan daarom voor solide bedrijven met een lange betrouwbare dividendhistorie. En voor de zekerheid investeren we zelf altijd in meer bedrijven, in verschillende sectoren. Daar komt bij dat de Amerikaanse economie er op dit moment beter voor staat dan de Europese.

Kortom, als je (een deel van) je spaargeld op dit moment niet nodig hebt, kun je hoogdividend-beleggen serieus overwegen. En als het tij keert, kun je of doorgaan met beleggen voor later, of je aandelen weer verkopen. Zonder te hebben ingeleverd.

Twijfel je nog? Misschien een goed idee om eerst het boek ‘Permanent inkomen met Amerikaanse hoogdividend-aandelen’ te lezen.