Investeer als Mario Gabelli

In Amerika word je van kinds af aan voorgehouden dat je grotendeels (financieel) voor jezelf moet zorgen en dat geldt zeker voor de oude dag. De overheid weet dat ook en stimuleert investeren via talloze mooie regelingen. Met name de regelingen, die dividendsparen aantrekkelijk maken, zijn zeer populair.

In de Amerikaanse spaarcultuur speelt de ontvangst van stabiel (hoog) dividend een hoofdrol. Je moet er liefst op jongere leeftijd mee beginnen en de tijd voor je laten werken.
Amerikanen leren op jonge leeftijd al dat (herinvesteren van) dividend of rente je spaargeld exponentieel kan doen groeien; door Einstein ook wel het 8ste wereldwonder genoemd. Hoe hoger het dividend des te eerder wordt je spaardoel bereikt. En regulier stabiel (hoog) dividend vind je vrijwel alleen in de VS. Men spreekt dan ook van investeren i.p.v. beleggen.

Ken je Mario Gabelli?
Mario Gabelli is een van de bekendste investeerders in de VS (net als Warren Buffet). Hij is de oprichter van de Gabelli Asset Management Corporation gevestigd in New York en veel gevraagd spreker in de Amerikaanse media. Zijn eigen vermogen bedraagt ruim 1 miljard dollar. Zijn bedrijf brengt talloze beleggingsfondsen op de markt bedoeld voor gewone Amerikanen om te investeren voor hun pensioen. Deze fondsen betalen een stabiel (maandelijks) dividend, jaar in jaar uit.
Daarbij wordt ook nog eens (uitzonderlijk omstandigheden daargelaten) een rendement gegarandeerd van circa 10% van je investering, de zogenaamde 10%-policy.
Daarnaast pak je ook nog eens koerswinst mee (gemiddeld 6-7% per jaar).

Dit voorbeeld betreft een investering van $10.000 in één van de Gabelli-fondsen in 2009.
Je ziet het resultaat t/m heden.
Dit plaatje laat zien dat waarde van deze investering is gegroeid tot ruim $48.000 in 10 jaar mede door herbeleggen van het maandelijkse dividend. Dit is een gemiddeld jaarlijks rendement van maar liefst 16%.

Twee van dergelijke Gabelli fondsen maken al jaren deel uit van onze voorbeeldportefeuille. Wanneer je nu instapt begin je alvast met een dividendrendement van 9-11% jaar. Niet moeilijk ook niet voor jou. Zelf investeren om te sparen; daar kan geen bank tegenop.