Regel je pensioen op Amerikaanse wijze

Ik heb in mijn blogs en nieuwsbrieven al vaker geschreven over het feit dat ons pensioenstelsel op tal van punten is vastgelopen. Ondanks het feit dat het Nederlandse pensioensysteem tot de beste ter wereld behoort kunnen velen zich daarin niet meer herkennen. Ouderen vrezen (onnodige) kortingen en zelfstandigen worden in een keurslijf gedwongen zoals banksparen of een (aanstaande verplichte) dure verzekering. In de meeste gevallen kun je pas van je pensioen gaan genieten rondom je 68ste jaar.

Dat kan echter veel eerder, namelijk wanneer je (pensioen) spaart op Amerikaanse wijze. Tijdens onze drukbezochte informatiebijeenkomsten blijkt voor velen dat veilig sparen voor je pensioen d.m.v. Amerikaanse dividendaandelen een echte eye-opener is. Je moet het wel zelf doen maar het is leuk en zeer eenvoudig.

De meeste Amerikanen zijn ook geen super-beleggers maar wel enorm gefocust op cash-dividend wanneer ze willen sparen. Dividend is gewoon een deel van de winst en dat ontvang je vrijwel altijd, wanneer je een (dividend) aandeel hebt. Voor Amerikanen betekent het bezit van (hoog) dividendaandelen (extra) inkomen, waarmee ook gespaard kan worden voor bijvoorbeeld een pensioenkapitaal. Veel Amerikaanse fondsen keren het dividend maandelijks uit met een rendement van wel 8-12 % per jaar. Dividend bepaalt immers op termijn het overgrote deel van een beleggingsresultaat.

Dat kun jij ook; het is niet moeilijk en je hebt er verder niemand voor nodig. Een broker-rekening bij een Nederlandse broker is voldoende. In de bestseller “’Beter beleggen dan de bank” wordt deze methodiek voor iedereen op duidelijke wijze beschreven. Het Financieel Dagblad sprak zelfs over “het Amerikaanse dividendaandeel als permanente geldmachine”.

Dividend-sparen met Amerikaanse fondsen, de voordelen

  • Amerikaanse dividend-fondsen keren maandelijks of per kwartaal cashdividend uit.
  • Dividendrendementen zijn ca 8-12 % netto, vrijwel belastingvrij.
  • Jouw spaargeld verdubbelt elke 7-8 jaar; met tussentijds bijstorten gaat het nog sneller.
  • Je kunt altijd bij je geld; het blijft van jou en zit niet vast tot je 68ste jaar of later.
  • Je kunt eenvoudig zelf beleggen m.b.v. een voorbeeldportefeuille.
  • Een gespaarde som levert je levenslang elk jaar ca 10% netto inkomsten/pensioen op en je teert daarbij niet in.
  • Je hebt geen pensioenfonds of verzekeraar nodig; je kunt er vandaag mee beginnen.
  • Het boek “Beter beleggen dan de bank” is je leidraad.ondsen keren maandelijks of per kwartaal cashdividend uit.

Wil je er meer van weten?

Kom eens langs op dinsdag 19 november 2019 in Amstelveen (in samenwerking met broker Lynx). Deze (gratis) avond is speciaal gericht op hen die overwegen om wat te gaan doen aan hun (aanvullend) pensioen en/of een bepaald kapitaal willen opbouwen. Het gaat om dividend-sparen in eigen beheer. Je zult leren dat je veel onafhankelijker kunt worden van de bestaande spaar-, en pensioenregelingen en veel eerder van je financiële vrijheid kunt gaan genieten. Maar ook zij die hun vermogen beter willen laten renderen zijn welkom.