Hoe begin ik met hoog dividend beleggen?

In het kort de 10 eerste stappen:
1. Lees de informatie op de homepage van beterbeleggendandebank.nl.
2. Bestel eventueel het boek ‘Permanent inkomen met Amerikaanse hoogdividend-aandelen’ (via de website of bijvoorbeeld bol.com).
3. Open een account bij Lynx , Mexem of Interactieve brokers. Bij Saxo (voorheen Binck) is een deel van de hoogdividend-fondsen niet meer te koop. Bij DeGiro zijn vrijwel geen hoogdividend-fondsen te koop. Het is in principe alleen een kwestie van wat formulieren, maar kost een aantal dagen.
4. Neem een abonnement ‘Beter beleggen dan de bank’. Je krijgt dan de fondsen te zien die in aanmerking komen voor hoogdividend beleggen, met een toelichting. En toegang tot de al verschenen nieuwsbrieven voor abonnees met nog meer achtergrondinfo.
5. Zoek bij je broker het fonds op, bijvoorbeeld aan de hand van de Fondscode of de naam van het fonds (check dat je de goede hebt want namen van fondsen kunnen op elkaar lijken).
6. Koop vervolgens een bescheiden aantal aandelen (bijvoorbeeld voor €1000-€2000 per fonds). Begin bijvoorbeeld met een zogenaamde Babybond of een Preferent aandeel. Beide fondstypen zijn te vinden in de Voorbeeldportefeuille.
7. Wacht tot je ziet dat het eerste dividend is bijgeschreven. Sommige fondsen doen dat iedere maand, andere ieder kwartaal.
8. Breid vervolgens in de maanden daarna je aandelenportefeuille heel geleidelijk uit en spreid je investeringen daarbij over verschillende soorten fondsen.
9. Lees regelmatig de rubriek Actueel, die is gekoppeld aan je abonnement.
10. Je kunt het dividend gebruiken om nieuwe hoogdividend aandelen te kopen om zo een kapitaal op te bouwen voor later. Of je kunt het terugboeken naar je eigen bankrekening als extra inkomen.