Waarom zouden jongeren en zelfstandigen (ook) moeten beleggen in (hoog)dividendaandelen?

We zien de laatste tijd dat veel meer mensen zijn gaan beleggen dan voorheen. Naar schatting beleggen nu ruim 1,5 miljoen mensen in Nederland. Dat lijkt logisch omdat de rente nul is, de inflatie toeneemt en de beurzen al lange tijd record na record boeken. Door niets te doen teer je dus alleen maar is en dat gaat snel. Maar beleggen de meeste mensen wel echt, of lijkt het soms meer op gokken.

Veel nieuwe beleggers starten zonder (veel) ervaring. Op zich is dat niet erg, vallen en opstaan hoort erbij. Maar je kunt je er natuurlijk wel in verdiepen. Het ogenschijnlijk snelle geld is voor velen een reden om nu te starten met investeren in bijvoorbeeld Bitcoin of in aandelen, die op de hoogste koers aller tijden staan. Voeg daarbij de talloze nieuwe beleggings-app ’s die op de markt komen en je hebt de basis voor een beleggingsstrategie met onzekere en onvoorspelbare resultaten.

Beleggen is immers geen computergame, hoewel het soms wel zo lijkt.

Volgens een recente waarschuwing van de Autoriteit Financiële Markten zijn vooral jonge en onervaren beleggers overmoedig en bang om de boot te missen. Dat kan uitlopen op een grote teleurstelling, aldus de AFM.

Hoe dan wel?
Wanneer je wilt beleggen voor later, zoals voor (eerder) pensioen of een ander spaardoel, kun je beter op zeker gaan. Beleggen is nooit zonder risico, maar er zijn wel strategieën waarbij het risico te beperken is.
Wij van “Beter beleggen dan de bank” kiezen voor beleggen in gerenommeerde Amerikaanse fondsen, die je ook nog eens maandelijks of per kwartaal (hoog) inkomen betalen in de vorm van dividend; een winstdeling.
Om dividend te kunnen uitkeren, moet een bedrijf nu winst maken en niet in de toekomst. Het is tegenwoordig trendy om te investeren in bedrijven die nog nooit een cent winst hebben gemaakt, maar wel enorm hoog worden gewaardeerd. Dat soort bedrijven kunnen geen dividend uitkeren en de vraag is of ze dat ooit gaan doen. Daarom zijn bedrijven die dividend betalen, vaak stabiele bedrijven met en jarenlange (dividend) historie.

Bij herbeleggen van je dividend groeit je vermogen gestaag op weg naar jouw spaardeel. Dat heet samengestelde interest; volgens Einstein het 8ste wereldwonder. Amerikanen weten namelijk dat:

Dividenduitkeringen, dividendgroei en herbeleggen de belangrijkste drijvende krachten zijn achter het rendement op aandelen.

Hoewel jouw inkomen misschien in eerste instantie beperkt is, zal het op termijn groeien en keer op keer verdubbelen, in zo’n 6-8 jaar. Bij “Beter beleggen dan de bank” volgen we deze strategie voor 100 %. Het doel is om een duurzame en groeiende stroom van continue inkomsten op te bouwen. Deze inkomensmethodiek is uitermate flexibel; ook jonge beleggers (of jouw kinderen/kleinkinderen?) kunnen beginnen met slechts een paar honderd euro/dollar. Ook gepensioneerden kunnen er een (extra) inkomen mee verkrijgen. Daarom is dit een uiterst flexibele beleggingsstijl, die te overwegen is voor alle beleggers ongeacht hoe men voorheen heeft belegd. Het is bovendien een rustige “sleep well at night methodiek”, waarbij je zelf kunt kiezen uit ca 50 zorgvuldig geselecteerde hoogdividend-fondsen.
Beleggers die deze beleggingsvorm overwegen heten “inkomens-investeerders”. En dat is echt anders. Zodra je belegt ontvang je onmiddellijke inkomen uit je belegging; daar doe het toch voor?

Meer weten?
Wil je er meer over weten lees dan eerst de bestseller “Beter beleggen dan de bank”, ook als e-book verkrijgbaar. Of bezoek een Kennismakings-webinar (zie pagina Academy).