pensioenbeleggen

BOUW ZELF AAN JE PENSIOEN
Als je in loondienst bent, heb je niet veel te vertellen over wat er met je geld gebeurt. Alles staat wel zo’n beetje vast en de resultaten van de pensioenfondsen zijn zeker de laatste jaren niet echt om over naar huis te schrijven. Maar misschien wil je wel eerder met pensioen. Of je wil wat meer pensioen als het zo ver is.
Met hoogdividend-beleggen creëer je in feite je eigen beleggingsfonds. Eigenlijk doe je dan precies hetzelfde als een financiële instelling cq. een pensioenfonds. Want die doen niets anders dan werken met een verzameling aandelen, obligaties en gerelateerde producten die voor je worden samengesteld en beheerd.
Met hoogdividend-beleggen word je je eigen fondsbeheerder met je eigen dividendstrategie. Dat betekent dat je geen beheerkosten betaalt aan een financiële instelling.
Stel je begint met een eenmalige investering van 10.000 euro en je zet daarnaast 100 euro per maand in. Bij 8 procent dividendrendement komt het eindkapitaal na twintig jaar uit op ongeveer 103.000 euro. Dat is genoeg voor 8000 euro extra pensioen tegen die tijd. Zo eenvoudig is.
bron: berekenhet.nl

rendement vermogen

HAAL MEER RENDEMENT UIT JE VERMOGEN
Wanneer je een vrij besteedbaar vermogen hebt – bijvoorbeeld omdat je je bedrijf hebt verkocht – kom je voor de vraag te staan hoe je dit vermogen zo lang mogelijk in stand houdt zonder er veel op in te teren. Maar je wilt ondertussen ook profijt hebben van je vermogen en de vraag rijst hoe dat het beste gerealiseerd kan worden. Ook voor jou geldt dat de banken je daarbij graag helpen.
Het opbouwen van een inkomensgerichte portefeuille op basis van Amerikaanse (hoog)dividendaandelen is hiervoor een veel effectievere strategie. De kans dat je bank met een dergelijk voorstel komt, is miniem.
Aan de hand van de Voorbeeldportefeuille kun je zelf beginnen met het kopen van fondsen en vervolgens geleidelijk je “dividendmachine“ op gang brengen. Je bepaalt daarbij zelf hoeveel je nodig hebt; hoeveel van je dividendinkomsten je wilt gebruiken voor je dagelijkse uitgaven en hoeveel dividend je gebruikt om je vermogen eventueel nog verder uit te bouwen, bijvoorbeeld om eventuele inflatie voor te zijn. Het is en blijft immers je eigen geld.

zzp-er inkomen

VERZEKER JE TOEKOMST ALS ZZP-ER
Als zzp’er weet je dat je vroeg of laat twee zaken goed moet regelen. In de eerste plaats zul je in een oudedagsvoorziening moeten voorzien om te voorkomen dat je op je 67ste alleen op de AOW bent aangewezen. In de tweede plaats worstelt ieder zzp’er met de vraag of hij of zij iets moet regelen voor mogelijke arbeidsongeschiktheid. Het probleem is dat de premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering torenhoog is.
Wanneer je als zzp’er besluit om aandacht te gaan besteden aan je pensioen, (hoe eerder hoe beter), ga je met een financieel adviseur praten, zelf op onderzoek, of beide. De meeste adviseurs zullen met standaardoplossingen en -antwoorden komen, want het alternatief – hoogdividendbeleggen in de VS – is onbekend terrein voor het overgrote deel van de financieel adviseurs en vermogensplanners.
Een arbeidsongeschikheidsverzekering (AOV) heb je vele maten en soorten. Voor een degelijk pakket ben je al gauw 500 euro per maand kwijt. Je kunt ook besluiten dat bedrag (of een deel ervan) maandelijks te steken in hoog dividend aandelen om zo een reserve op te bouwen. Hét grote voordeel daarbij is dat je altijd bij je geld kunt. Als zich een kans voordoet waarbij dat plotseling nodig of handig is, kun je dezelfde dag nog over contant geld beschikken. Dat bepaal je zelf.

FINANCIAL INDEPENDENCE RETIRE EARLY

FINANCIAL INDEPENDENCE RETIRE EARLY – FIRE
FIRE is een beweging is overgewaaid uit de VS en heeft tot doel om je zo snel mogelijk financieel onafhankelijk te maken.
Reden om hier apart aandacht aan te schenken is dat op FIRE-websites soms beleggingsadviezen worden geven, meestal op basis van beleggen in de AEX of in ETF’s.
Ook zien we dat commerciële/financiële bedrijven/instellingen zich profileren op dergelijk FIRE-websites zoals verzekeraars en vermogensbeheerders. Als je ergens moet wegblijven om FIRE te worden is het daar wel. Zelf doen is de enige optie. Met een Amerikaans hoog dividend fonds is je rendement gemiddeld veel hoger dan de vaak aangehaalde 4% en ben je dus veel sneller bij je FIRE-doel. 

beleggen voor kinderen

LEG WAT OPZIJ VOOR HAAR
Met hoogdividend-beleggen kun je een vermogen opbouwen dat je later kunt gebruiken voor een doel dat je zelf kiest. Je kunt bijvoorbeeld voor je kind of je kleinkind een bedrag ‘sparen’ met het oog op de toekomst.
Daarbij komt het begrip ‘samengestelde interest’ naar voren. Het is een belangrijk fenomeen in de economie. Samengestelde interest heet ook wel rente op rente. Als je 1000 euro een jaar uitzet tegen 5 procent rente, heb je aan het eind van het jaar 1050 euro. Nog een jaar later heb je 1102,50 euro (en niet 1100 euro), want het tweede jaar wordt de rente berekend over 1050 euro. Dat lijkt nog niet veel, maar op die manier kan je vermogen na een aantal jaren fors en exponentieel toenemen.
In ons geval vervangen we het woord rente door dividend. Wanneer je aandelen bezit die periodiek dividend uitkeren, dan is het effect identiek.
Stel investeert 10.000 euro in hoog-dividendfondsen met een jaarlijks dividendrendement (rentepercentage) van 8 procent. Bij een looptijd van respectievelijk tien of twintig jaar komen de eindbedragen uit op respectievelijk 21.589 en 46.610 euro.
bron: berekenhet.nl


EN HOE NU VERDER

In het kort de 10 eerste stappen:

  • Lees alle informatie op de homepage van beterbeleggendandebank.nl.
  • Bestel eventueel het boek of het E-boek ‘Permanent inkomen met Amerikaanse hoogdividend-aandelen’ (via de website of de boekhandel).
  • Open een account bij Lynx , Mexem of Interactieve brokers. Bij Saxo (voorheen Binck) is een deel van de hoogdividend-fondsen niet meer te koop. Bij DeGiro zijn vrijwel geen hoogdividend-fondsen te koop. Het is in principe alleen een kwestie van wat formulieren, maar kost een aantal dagen. Het kan zijn dat er een minimum startinleg wordt gevraagd door de broker (bv. €3000,-).
  • Neem een abonnement ‘Beter beleggen dan de bank’. Je krijgt dan de fondsen te zien die in aanmerking komen voor hoogdividend beleggen, met een toelichting. En toegang tot de al verschenen nieuwsbrieven voor abonnees met nog veel meer achtergrondinfo.
  • Zoek bij je broker het fonds op, bijvoorbeeld aan de hand van de Fondscode of de naam van het fonds (check dat je de goede hebt want namen van fondsen kunnen op elkaar lijken).
  • Koop vervolgens een bescheiden aantal aandelen (bijvoorbeeld voor €1000-€2000 per fonds).
  • Wacht tot je ziet dat het eerste dividend is bijgeschreven. Sommige fondsen doen dat iedere maand, andere ieder kwartaal. 
  • Breid vervolgens in de maanden daarna je aandelenportefeuille heel geleidelijk uit en spreid je investeringen daarbij over verschillende soorten fondsen. 
  • Lees regelmatig de rubriek Actueel, die is gekoppeld aan je abonnement.
  • Je kunt het dividend gebruiken om nieuwe hoogdividend aandelen te kopen om zo een kapitaal op te bouwen voor later. Of je kunt het terugboeken naar je eigen bankrekening als extra inkomen.